Rock Climbing in Romania

Panou utilizator

Ultimele vizitate

Retele sociale

Cautare simpla

Harta

Detalii despre faleza Prapastiile Zarnestilor10%


60%


20%


10%


15'


10'


***


***


***


*


60m
Calcar


Latitudine: 45.523058°N
Longitudine: 25.273550°E

Oras: Zarnesti
Masiv: Piatra Craiului

Punct plecare: Gura Raului[ 45.547207 °N | 25.301324° E ]
Punct sosire: Prapastiile Zarnestilor[ 45.523058 °N | 25.273550° E ]

Rezumat: Iesind in Zarnesti prin partea sa de Sud-Vest, ajungeti in Prapastiile Zarnestilor in circa 30 de minute de mers pe jos. Se poate ajunge aici la fel de usor fie margand pe jos, fie cu masina. You can camp in Prapastiile Zarnestilor. The closest water spring is Fantana lui Botorog. If you prefer a more comfortable overnight sleep, you can choose to stay in one of many chalets and guest houses in the area.

Escalada: Cheile au o lungime de 6km si sunt marginite de pereti impresionanti de calcar, predominand escalada pe fete verticale.

Cum ajungem aici: Pornind cu masina din centrul orasului Zarnesti, traversati orasul spre Sud-Vest pana cand ajungeti la cabana Gura Raului. Continuati sa conduceti pe drumul forestier, avand raul in stanga. Acest drum este marcat cu banda albastra, banda galbena si cruce rosie. Veti trece de o veche cariera de piatra, dupa care veti ajunge la izvorul Fantana lui Botorog. Continuati inainte pe drum pana cand veti ajunge la o bariera. Cu 100 de metri inainte de a ajunge la bariera, veti vedea un loc de parcare pe partea dreapta a drumului unde lasati masina (15 minute de condus). De aici, continuati pe jos pe drumul ce duce in cheile Prapastiile Zarnestilor (10 minute de mers pe jos).

Echipare: Echiparea traseelor este foarte variata, datorita in principal raspandirii sectoarelor si a etapelor succesive de amenajare sau reamenajare. Traseele clasice sunt pe pitoane, iar cele de escalada sportiva sunt pe spituri (mai noi sau mai vechi). Topurile sunt deasemenea foarte heterogene: pitoane sau spituri, unele consolidate, altele nu.

Soare: Cheile ofera sectoare umbrite de-a lungul intregii zile.

Ploaie: In timpul zilelor ploioase puteti practica escalada in sectorul La Refugiu ce este adapostit de imensul perete surplombant. Dupa indelungi perioade de ploaie, recomandam sa asteptati ca infiltratiile sa se retraga de pe anumite trasee (in sepcial in sectorul Arcada.

Anotimpuri: Puteti practica escalada aici de primavara devreme pana toamna tarziu si puteti gasi trasee insorite sau in umbra. Nu recomandam escalada in timpul iernii din cauza infiltratiilor.

Fotografii Prapastiile Zarnestilor

Lista sectoare

Detalii sector Trasee
Nume sector
12

Arcada

3

Grota

4

MCM

8

Manitu

Powered by Lideri

Window title

Window content