Rock Climbing in Romania

Esti aici

Panou utilizator

Ultimele vizitate

Retele sociale

Cautare simpla

Harta

Detalii despre Romania

Rezumat: Romania este situata in partea de Sud-Vest a Europei Centrale, la Vest de Marea Neagra. Prin pozitia sa in bazinul inferior al Dunarii, aproape toata Delta Dunarii se afla pe teritoriu romanesc. De asemenea, o mare parte a Muntilor Carpati se afla intre granitele Romaniei. Regulamentele de trecere a granitelor Romaniei permit cetatenilor Uniunii Europene, Statelor Unite ale Americii, Canadei, Japoniei, Elvetiei, Australiei si Noii Zeelande sederea pe teritoriul Romaniei pana la 60 de zile fara viza. Cetatenii turci au drept de sedere de pana la 60 de zile, iar cetatenii din fostul Bloc Comunist Est European pot sta pana la 30 de zile.

Escalada: Escalada in Romania poate fi impartita geografic in patru regiuni principale: Regiunea Centrala, Carpatii Orientali, partea de Sud-Vest si Muntii Apuseni. Fiecare din aceste regiuni are caracterul sau specific. Regiunea Centrala cu mai mult de 19 faleze prezinta o mare diversitate de trasaturi. Roca este calcar cu exceptia a doua faleze (Costila si Piranha in Muntii Bucegi) unde roca este conglomerat. Escalada in Carpatii Orientali are un farmec aparte datorita reliefului spectaculos cum sunt Cheile Bicazului sau Muntii Rarau. Pe langa escalada, in Carpatii Oriental exista si zone de bouldering pur: Oituz siSihla. Falezele de escalada din zona de Sud-Vest sunt dispuse in cea mai mare parte de-a lungul cheilor deosebit de pitoresti. Aici se afla una din cele mai frumoase zone de escalada: Herculane si Valea Cernei. Falezele din Muntii Apuseni au cate ceva de oferit pentru toti cataratorii, fie ca sunteti adeptul fetelor tehnice sau va simtiti in largul dvs. pe trasee de anduranta surplombante.

Cum ajungem aici: Romania este in prezent foarte usor accesibila, datorita atat pozitiei sale geografice cat si faptului ca Romania se afla pe listele de destinatii ale celor mai multe companii de transport. Cel mai usor se ajunge aici cu avionul. Cel mai cunoscut aeroport international se afla in Bucuresti. Cele mai renumite companii aeriene sunt TAROM, Carpatair si Blue Air.O alta optiune de a ajunge aici este cu trenul. Exista curse feroviare zilnice ce leaga Romania de cele mai mari orase ale Europei Centrale (Muenchen, Praga, Venetia, Budapesta) sau alte zone (Sofia, Istanbul, Kiev, Moscova). Reteaua de drumuri a Romaniei este mai buna pe zi ce trece, usurand calatoria cu autocarul din cele mai mari orase ale Europei. In Romania se poate ajunge si cu vaporul. Exista curse fluviale zilnice ce pornesc din Passau sau Viena si au ca destinatie Delta Dunarii. Daca doriti sa va bucurati de independenta si flexibilitate va recomandam sa vizitati Romania cu autoturismul.

Istorie: Din punct de vedere istoric, teritoriul Romaniei a fost locuit din cele mai vechi timpuri. De-a lungul secolelor acest teritoriu a fost invadat de multe triburi si natiuni. Ca rezultat, multe elemente din cultura si civilizatia invadatorilor s-au impletit cu cele ale localnicilor. Dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, Romania s-a alaturat Blocului Comunist al Europei de Est. dupa revolutia din 1989, Romania a renascut. Cu adoptarea noii Constitutii, Romania a fost declarata republica cu sistem de guvernamant multi-partid, economie de piata, acordand cetatenilor libertatea de opinie, a religiei si dreptul la proprietate.

Cultura: Cultura Romaniei este bogata in traditii si obiceiuri mostenite de la civilizatiile ce au populat aceste teritorii inca din timpuri stravechi. In Romania puteti fi martorii stilului traditional de viata, inca nealterat de civilizatia moderna. Sculpturi din lemn, ceramica, tesaturi si alte obiecte artizanale sunt doar cateva din obiectele traditionale ce pot fi admirate la multele festivaluri traditionale.

Ce vedem: Romania a devenit una din cele mai preferate tari din Europa de Est, in special de catre turistii care doresc sa experimenteze stilul traditional de viata al localnicilor. Sunt atat de multe locuri care merita sa fie vizitate, incat este dificil de selectat o lista cu ce trebuie neaparat sa vizitati in vacanta dvs. Iata cateva din locurile pe care nu trebuie sa le ratati daca vizitati Romania: manastirile pictate din Bucovina, manastirile de lemn din Maramures, incredibilele pesteri din Muntii Apuseni, statiunile de pe litoralul Marii Negre, minunata Delta Dunarii, sau impresionantii Muntii Fagaras. Lasam in seama dvs. placerea de a descoperi si alte locuri ce va vor face sa va reintoarceti in Romania.

Clima: Clima Romaniei oscileaza intre cea temperata si cea continentala. Conditiile climaterice sunt influentate de relieful variat al Romaniei. Muntii Carpati creeaza o bariera in fata curentilor de aer dinspre Oceanul Atlantic, determinand prin urmare ierni mai blande si ploi mai abundente. Carpatii limiteaza deasemenea influenta continentala a marilor campii din Nord, prin urmare determinand ierni mai aspre si mai putina ploaie in partile de Sud si Sud-Est ale Romaniei.

Fotografii Romania

Lista regiuni

Trasee Faleze Arii Tipuri trasee
Nume regiune
1104 36 8

Sud - Vest

1404 24 8

Muntii Apuseni

140 4 2

Alte Regiuni

111 5 2

Dobrogea

Powered by Lideri

Window title

Window content