Rock Climbing in Romania

Esti aici

Panou utilizator

Ultimele vizitate

Retele sociale

Cautare simpla

Harta

Detalii despre regiunea Sud - Vest

Rezumat: Regiunea de Sud-Vest cuprinde un numar de 6 arii de escalada situate la distante relativ mari una de alta. Dintre acestea, se remarca Baile Herculane si Valea Cernei, despre se poate spune ca sunt cele mai frumoase si spectaculoase zone de escalada sportiva din Romania. Cele mai multe din faleze sunt situate de-a lungul cheilor spectaculoase sapate de rauri in roca moale al masivelor.

Escalada: Roca este calcar, predominand escalada de fata. Fenomenele carstice au dus la aparitia unor formatiuni mai putin obisnuite in Romania, asa-numitele "tufa", coloane de calcar depus prin dizolvare si resedimentare.

Cum ajungem aici: Orasele reprezentative ale zonei de Sud-Vest a Romaniei ce reprezinta un bun punct de acces catre zonele de escalada sunt: Baile Herculane, Targu-Jiu si Ramnicu-Valcea. Catre aceste orase exista curse regulate cu trenul. Daca doriti insa sa va bucurati de independenta si flexibilitate va recomandam ca mijloc de transport autoturismul.

Ce vedem: Zona de Sud-Vest a Romaniei este una din cele mai pitoresti zone. Sunt nenumarate obiective turistice ce merita vizitate in zilele de pauza. Mentionam doar cateva din aceste obiective care sunt situate in vecinatatea zonelor de escalada. Pentru cei care doresc sa admire frumusetea naturala a acestor locuri recomandam Parcul National Domogled sau Parcul National Portile de Fier. Daca doriti sa faceti o incursiune in cultura si traditiile localnicilor, recomandam vizitarea localitatii Horezu (satul Olari) unde puteti admira vestita ceramica de Horezu al carei simbol, cocosul, este pictat pe vasele realizate de mesterii artizani. Pentru cei ce sunt fascinati de marturiile trecutului vizitarea manastirilor din zona Ramnicu-Valcea. Orice ati face insa, nu ratati ansamblul sculptural Constantin Brancusi din Targu-Jiu, cu renumita Coloana a Infinitului.

Clima: Clima in partea de Sud-Vest a Romaniei este temperat-continentala cu influente mediteraneene ce scad in intensitate de la Est la Vest.

Powered by Lideri

Window title

Window content