Rock Climbing in Romania

Panou utilizator

Ultimele vizitate

Retele sociale

Cautare simpla

Harta

Detalii despre aria Masivul Piatra Craiului - Zarnesti

Rezumat: Zarnesti este unul din micile orase satelit din jurul Brasovului, situat la picioarele Masivului Piatra Craiului. Acest masiv este unul din cele mai pitoresti din Muntii Carpati, masiv impresionant prin abisuri ce par fara fund si imensi pereti verticali de calcar.

Escalada: Daca veniti in Zarnesti pentru escalada, aveti doua optiuni: trasee clasice de alpinism in Masivul Piatra Craiului sau trasee de escalda sportiva in impresionantele Prapastii ale Zarnestilor sau la micile faleze invecinate.

Cum ajungem aici: Pentru a ajunge in Zarnesti porniti din Brasov pe drumul national DN73 in directia Pitesti. Cand ajungeti in Rasnov, imediat dupa zona centrala, luati-o a dreapta pe drumul secundar DN73A ce duce la Zarnesti. Traversati orasul Zarnesti (aveti grija, deoarece drumul DN73A face la dreapta, insa trebuie sa continuati inaite) pana cand ajungeti in centrul vechi al orasului.

Cazare: Puteti campa cu cortul in campingul dinaintea Prapastiilor Zarnestilor, sau daca preferati mai mult confort puteti innopta la una din multele pensiuni din Zarnesti.

Unde mancam: Sunt putine optiuni de a servi masa in Zarnesti. Recomandam restaurantul de la cabana Gura Raului sau puteti incerca mancarea traditionala ce este servita la pensiunile din oras.

Ce vedem: Sunt nenumarate locuri ce merita vizitate in zona, dar daca luati o zi de pauza, nu ratati o excursie pe crestele Masivului Piatra Craiului, unul din cele mai pitoresti masive muntoase din Romania. Daca aveti noroc, puteti vedea Garofita Piatrei Craiului, specie endemica. Daca o veti intalniti, puteti sa o admirati sau sa faceti fotografii, insa nu o rupeti, deoarece este o specie protejata.

De unde cumparam echipament: In Zarnesti nu exista magazine de echipament montan, asa ca daca aveti nevoie de accesorii de escalada, cele mai apopiate magazine se afla in Brasov: Himalaya si Explorer pe Strada Republicii si Sport Virus pe Strada George Baritiu. Din Piata Sfatului puteti ajunge la oricare din ele inmaxim 5 minute de mers pe jos.

Clima: Sezonul ideal de escalada in zona Zarnestiului este din Mai pana in Septembrie. Primavara devreme puteti intalni infiltratii pe anumite trasee, in special in Prapastiile Zarnestilor unde va trebui sa asteptati destul de mult ca anumite trasee sa se usuce. In schimb, in cazul in care este prea cald pentru escalada falezelor cu expozitie Sudica, escalada in Prapastiile Zarnestilor poate fi o adevarata placere datorita brizei racoroase din chei.

Fotografii Masivul Piatra Craiului - Zarnesti

Lista faleze

Timp de mers Ploaie Soare Trasee Sectoare Tipuri trasee
Nume faleza


20'


50'
17 3

Crangul Ciorii30'


30'
13 2

Magura10'


15'
85 10

Prapastiile Zarnestilor

Powered by Lideri

Window title

Window content