Rock Climbing in Romania

Panou utilizator

Ultimele vizitate

Retele sociale

Cautare simpla

Harta

Detalii despre aria Masivul Bucegi - Sinaia

Rezumat: Statiunea montana Sinaia se afla in judetul Prahova, pe Valea Prahovei, in partea de Sud-Est a Muntilor Bucegi, la o distanta de 37 km de Brasov. Sinaia este una din statiunile cele mai frumoase si renumite de pe teritoriul Romaniei, atragand de-a lungul intregului an turisti din lumea intreaga. Cominatia unica a peisajului si a arhitecturii cladirilor fac din Sinaia un destinatie ce merita sa fie vizitata.

Escalada: In imprejurimile statiunii Sinaia exista cateva faleze de escalada, Cea mai complexa zona fiind Valea Pelesului. Nu departe de Valea Pelesului, va puteti bucura de alte cateva faleze mai mici, fiecare din ele avand ceva deosebit de oferit. Falezele de la Poiana Stanii gazduieste cateva trasee scurte, potrivite in special pentru antrenament, iar la faleza Cariera diin Sinaia veti gasi o multime de trasee de fata cazuta, ideale pentru incepatori.

Cum ajungem aici: A ajunge la Sinaia este foarte usor, fie ca veniti dinspre Bucuresti sau dinspre Brasov. Toate trenurile care circula pe Valea Prahovei opresc in gara din Sinaia. Puteti ajunge la Sinaia cu masina in circa 2 ore pornind din Bucuresti si conducand spre Nord pe drumul national DN1, sau in mai putin de o ora din Brasov, pe acelasi DN1, de aceasta data mergand din Brasov spre Sud.

Cazare: Sunt nenumarate optiuni de cazare in Sinaia: puteti campa cu cortul la baza falezelor sau daca doriti un somn mai confortabil, puteti alege oricare din multele hoteluri sau pensiuni din oras.

Unde mancam: Sunt atat de multe restaurante bune in Sinaa, incat este greu sa facem o lista cu toate. Unul din ele, renumit pentru mancarurile traditionale este restaurantul Bucegi, afalt in centrul orasului, pe strada principala.

Ce vedem: Sinaia a mostenit numele de la Manastireas Sinaia, care a fost la randul ei numita dupa Muntele Sinai de catre fondatorul sau, printul Mihai Cantascuzino. Dupa mai mult de 300 de ani de existenta, manastirea este conservata in conditii foarte bune, incantand pelerinii prin frumoasa sa arhitectura si obiectele de arta unice aflate aici. Pecetea statiunii Sinaia este insa fara indoiala complexul arhitectural Peles, construit de regele Carol I la sfarsitul secolului al XIX-lea pe frumoasa Vale a Pelesului . Acest complex este probabil cel mai vizitat obiectiv turistic de pe Valea Prahovei. Principalele monumente ale complexului sunt cele doua castele: Peles si Pelisor. Primul din ele, o constructie impresionanta cu 160 de incaperi a fost construit ca si resedinta de vara pentrue familia regala in stilul german renascentist la exterior si un amestec armonios de stiluri in interior. Pelisorul, desi mai mic decat Pelesul, cu "numai" 70 de camere este totusi un adevarat castel. Ambele sunt in zilele noastre muzee, adapostind numeroase obiecte de arta. Valea Prahovei este un veritabil paradis al iubitorilor de munte. Muntii Bucegi sunt declarati rezervatie naturala, adapostind o mare diversitate de specii de plante si arbori, multe din ele protejate de lege, cum sunt de exemplu floarea de colt, garofita salbatica sau gentiana galbena. Pe cararile acestor munti veti avea ocazia sa admirati vegetatia salbatica si puteti sa intalniti capre negre daca alegeti poteci mai putin umblate. Odata ajunsi pe Platoul Bucegilor, puteti admira renumitele formatiuni roci sculptate de vanturi si ploi, Babele si Sfinxul.

Clima: Climatul in Sinaia este caracteristic trecatorilor montane de joasa altitudine. Temperatura medie anuala: 8 grade Celsius; Temperatura medie in luna Iunie: 15 grade Celsius; Temperatura medie in Ianuarie: -4 grade Celsius. Verile sunt rocoroase si abundente in precipitatii la inceputul sezonului. Iernile sunt relativ blande, insa cu zapada din belsug. Cantitatea anuala de precipitatii este de 900 mm. Primul strat de zapada se depune de obicei in Noiembrie. Zapada se topeste abia in Martie-Aprilie, cateodata chiar la inceput de Mai. Grosimea stratului de zapada variaza intre 20 de centimetri si 3 metri la altitudine.

Fotografii Masivul Bucegi - Sinaia

Lista faleze

Timp de mers Ploaie Soare Trasee Sectoare Tipuri trasee
Nume faleza


60'


15'
8 1

Cariera din Sinaia3'


30'
35 2

Poiana Stanii10'


15'
26 5

Sfanta Ana10'


15'
105 9

Valea Pelesului

Powered by Lideri

Window title

Window content