Rock Climbing in Romania

Panou utilizator

Ultimele vizitate

Retele sociale

Cautare simpla

Harta

Detalii despre faleza Valea Pelesului0%


60%


30%


10%


15'


10'


**


***


***


*


50m
Calcar


Latitudine: 45.363082°N
Longitudine: 25.527866°E

Oras: Sinaia
Masiv: Bucegi

Punct plecare: Peles Castle[ 45.355883 °N | 25.548617° E ]
Punct sosire: Valea Pelesului[ 45.363082 °N | 25.527866° E ]

Rezumat: Falezele din Valea Pelesului sunt raspandite de-a lungul malurilor Raului Peles. Puteti innopta la cabana Poiana Stanii sau puteti campa cu cortul. APa din Raul Peles este buna de baut.

Escalada: Roca este calcar. Traseele sunt majoritatea surplombante.

Cum ajungem aici: Din centrul orasului Sinaia, porniti cu masina pe drumul ce duce la Castelul Peles. De la Castelul Peles continuati pe drumul asfaltat urmand indicatoarele catre Cota 1400. Dupa ce treceti de zona rezidentiala, la prima curba in ac de par, luati-o la dreapta pe un drum forestier (marcat cu banda albastra) pentru inca 150 de metri pana cand ajungeti in firul Raului Peles. Aici parcati masina (15 minute de condus). De aici continuati sa urcati in amonte pe firul Vaii Pelesului, pe malul drept al vaii indirectia de urcare. Dupa ce treceti de primele doua stavilare veti ajunge la baza sectorului Faleza Francezilor (10 minutede mers).

Echipare: Trasee echipate cu spituri. Topuri cu spituri consolidate.

Soare: Situate pe malul vaii adanci a Raului Peles, majoritatea in umbra arborilor, falezele de aici ofera conditii ideale de escalada chiar si in zilele toride de vara.

Ploaie: Pe timp ploios, singurul sector ce ramane uscat este Surplomba, acesta fiind un sector pentru cataratorii ce se simt confortabil pe gradele mai mari de 7c.

Anotimpuri: Vara este anotimpul ideal de escalada in zona. Puteti escalada in conditii optime chiar si primavara sau toamna atata vreme cat vremea este insorita. Nu reomandam escalada aici in timpul iernii.

Fotografii Valea Pelesului

Powered by Lideri

Window title

Window content