Rock Climbing in Romania

Panou utilizator

Ultimele vizitate

Retele sociale

Cautare simpla

Harta

Detalii despre faleza Poiana Stanii10%


80%


10%


0%


30'


3'


**


***


**


*


50m
Calcar


Latitudine: 45.368422°N
Longitudine: 25.523639°E

Oras: Sinaia
Masiv: Bucegi

Punct plecare: Peles Castle[ 45.355883 °N | 25.548617° E ]
Punct sosire: Poiana Stanii[ 45.368422 °N | 25.523639° E ]

Rezumat: Aceasta zona este compusa din cativa pereti stancosi din jurul cabanei Stana Regala din Sinaia. Cateva din faleze se afla la marginea padurii si sunt adapostite de soare. Puteti innopta la cabana Poiana Stanii sau putei campa la cort (inainte de a amplasa cortul va recomandam sa discutati cu administratorul cabanei, deoarece terenul este proprietate privata). Ap potabile se gaseste la izvorul situat la circa 5 minute de cabana, pe drumul marcat catre Sinaia.

Escalada: Roca ese calcar. Traseele sunt relativ scurte, caracterizate de escalda de fata cu sectiuni surplombante.

Cum ajungem aici: Din centrul orasului Sinaia, porniti cu masina pe drumul ce duce la Castelul Peles. De la Castelul Peles continuati pe drumul asfaltat urmand indicatoarele catre Cota 1400. Dupa ce treceti de zona rezidentiala, veti vedea un indicator catre Poiana Stanii pe partea dreapta a drumului (10 minute de condus). Urmati acest indicator, continuand pe drumul forestier (marcat cu triunghi galben). Treceti de bifurcatia catre Sfanta Ana si vechiul drum spre Cota 1400 (tineti dreapta). Continuati pe drumuil forestier pana cand ajungeti la mica parcare de la cabana Poiana Stanii (30 minute de condus). Dn parcare se vede sectorul La Cabana (3 minute de mers). Daca preferati sa mergeti pe jos in loc sa mergeti cu masina, puteti ajunge aici urcand pe poteca turistica marcata cu banda albastra (45 de minute de mers pe jos).

Echipare: Traseele sunt echipate cu spituri. Topuri cu spituri consolidate. Aceasta este o zona de antrenament, prin urmare asigurarile sunt plasate excelent.

Soare: Escalada in zona in timpul verii poate fi o adevarata placere deoarece traseele sunt umbrite. Chiar si in cele mai calduroase zile puteti simti adierea racoroasa a brizei montane.

Ploaie: Daca nu ploua foarte foarte mult, puteti inca parcurge anumite trasee ce sunt adapostite de copaci si se usuca repede. Dupa perioade indelungi de ploaie, nu recomandam escalada in zona.

Anotimpuri: Desi vara este anotimpul idel pentru escalada aici, puteti sa va catarati chiar si in zilele insorite de primaverii sau de toamna. Datorita climatului alpin al Muntilor Bucegi, temperaturile in timpul verii nu sunt foarte ridicate.

Fotografii Poiana Stanii

Lista sectoare

Detalii sector Trasee
Nume sector
Powered by Lideri

Window title

Window content