Rezumat: Masivul Postavaru gazduieste doua din cele mai cunoscute faleze din Regiunea Brasov: clasicii pereti din Cheile Rasnoavei si noua faleza Postavaru deschisa recent.
Escalada: Cheile Rasnoavei sunt situate la circa 10km de orasul Rasnov, in extrema vestica a Masivului Postavaru. Piesajul este deosebit de pitoresc si o multime de turisti viziteaza aceasta zone, in special in timpul verii. Traseele au un caracter situat intre escalada sportiva si alpinism, cele mai multe din ele avand mai multe lungimi de coarda. Roca este calcar, prezentand o mare varietate de forme: fete compacte, fisuri, diedre si surplombe. Din Cheile Rasnoavei, continuand in amonte, in mai putin de 15 minute, ajungem la faleza Postavaru, una din cele mai recente din >Romania. Cu mai mult de 100 de trasee, aceasta faleza are de toate: escalada fina de fata, fisuri largi sau inguste, surplombe si tavane, fete compacte sau cu buzunare. Veti avea o multitudine de optiuni in a alege traseele, in special daca sunteti in cautarea proiectelor neeliberate. Gradele traseelor sunt de la foarte usor la foarte dificil.
Cum ajungem aici: Porniti din Brasov cu masina pe drumul national DN73 urmand indicatoarele catre Pitesti. Traversati orasul Rasnov si dupa cateva sute de metri dupa ce iesiti din Rasnov, urmati drumul secundar DN73A catre Bucuresti, via Paraul Rece. Dupa cativa kilometri veti vedea un indicator catre Cheile Rasnoavei. Conduceti pe drumul neasfaltat (marcat cu triunghi rosu) pana ajungeti la o bariera. Aveti grija, deoarece acest drum neasfaltat are cateva bifurcatii si trebuie sa urmati ramura principala. Inainte de bariera se afla un loc de parcare unde puteti lasa masina (45 de minute de mers cu masina). Continuati pe jos pe drumul forestier care duce in Cheile Rasnoavei (10 minute de mers pe jos).
Cazare: Puteti campa la cort sau puteti sta la una din multele pensiuni din zona.
Unde mancam: Exista cateva optiuni privind servirea mesei. Pentru a ajunge la cel mai apropiat restaurant, din Cheile Rasnoavei conducei inapoi pe drumul pe care ati venit, catre DN73A. Chiar inainte de a ajunge in DN73A, pe partea stanga sunt cateva restaurante bune. Daca aveti chef de condus, va recomandam restaurantul Rosenau din Rasnov. O alta optiune este sa conduceti pana in statiunea Paraul Rece unde puteti alege unul din multele restaurante din statiune.
Ce vedem: Orasul Rasnov este un loc ce merita vizitat, fiind situat in centrul unei zone turistice renumite a Romaniei. In apropierea Rasnovului, la distante aproape egale, se afla statiunea montana Poiana Brasov (12 km),Castelul Bran (Castelul lui Dracula) (12 km), statiunea Predeal si orasul Zarnesti (12 km). Cetatea Taraneasca Rasnov (datand din 1335) asteapta sa o vizitati, fiind deschisa publicului atat in timpul saptamanii cat si la sfarsit de saptamana. Cetatea gazduieste diverse evenimente precum Sunetele Cetatii (festival folcloric) sau Curtea Comediantilor (festival medieval).
Un alt monument istoric al orasului Rasnov este Biserica Evanghelica (Biserica Saxona) construita la inceputul sec. XIV avand ca patron spiritual pe Sfantul Matei.
Vechea BIserica Romaneasca a fost ridicata in anul 1384, avandu-l ca ocrotitor pe Sfantul Nicolae.
Colti Cheii (Cheile Rasnoavei) reprezinta locul ideal pentru escalada, echitatie si bungee-jumping.
Festivalul Ecvestru care are loc in fiecare an in luna Mai, aduna cei mai valorosi din Romania.
De unde cumparam echipament: Cele mai cunoscute magazine de echipament de escalada se afla in Brasov: Himalaya si Explorer pe Strada Republicii si Sport Virus pe Strada George Baritiu. Din Piata Sfatului puteti ajunge la oricare din ele inmaxim 5 minute de mers pe jos.
Clima: Anotimpul ideal pentru escalada in Postavaru este din Mai pana in Septembrie. Falezele au rientare Sudica sau Sud-Vestica, conditii ideale pentru escalada. Primavara devreme putei gasi infiltratii in anumite trasee. Temperatura medie in timpul verii este intre 22 si 27 grade Celsius. Cea mai ploioasa luna este Iunie. Pe timpul iernii, din cauza climatului cu specific alpin, esalada este posibila rareori si doar daca conditiile meteo sunt ideale: vreme uscata, soare si fara vant.