Rock Climbing in Romania

Panou utilizator

Ultimele vizitate

Retele sociale

Cautare simpla

Harta

Detalii despre faleza Postavaru10%


55%


25%


10%


45'


35'


**


**


***


*


60m
Calcar


Latitudine: 45.544203°N
Longitudine: 25.528603°E

Oras: Rasnov
Masiv: Postavaru

Punct plecare: Rasnov[ 45.593820 °N | 25.460223° E ]
Punct sosire: Postavaru[ 45.544203 °N | 25.528603° E ]

Rezumat: Faleza Postavaru este situata la circa 10 km de orasul Rasnov, in extremitatea Vestica a Masivului Postavaru. Aceasta faleza este una din cele mai noi faleze de escalada din Romania. Peisalul este deosebit de pitoresc si prin urmare o multime de turisti viziteaza zona, in special in timpul verii. Puteti campa in zona, sau puteti innopta la una din nenumaratele pensiuni din zona. Pe partea stanga a paraului ce curge prin chei, in dreptul traseului Creasta Generalului se afla un izvor cu apa potabila. In afara de escalada, puteti practica bungee-jumping intr-una din cele mai inalte instalatii naturale de bungee-jumping din Estul Europei, sau puteti traversa Tiroliana ce se intinde intre cei doi peretei ce strajuiesc cheile.

Escalada: Cu mai mult de 100 de trasee, aceasta faleza are de toate: escalada fina de fata, fisuri largi sau inguste, surplombe si tavane, fete compacte sau cu buzunare. Veti avea o multitudine de optiuni in a alege traseele, in special daca sunteti in cautarea proiectelor neeliberate. Gradele traseelor sunt de la foarte usor la foarte dificil.

Cum ajungem aici: Porniti din Brasov cu masina pe drumul national DN73 urmand indicatoarele catre Pitesti. Traversati orasul Rasnov si dupa cateva sute de metri dupa ce iesiti din Rasnov, urmati drumul secundar DN73A catre Bucuresti, via Paraul Rece. Dupa cativa kilometri veti vedea un indicator catre Cheile Rasnoavei. Conduceti pe drumul neasfaltat (marcat cu triunghi rosu) pana ajungeti la o bariera. Aveti grija, deoarece acest drum neasfaltat are cateva bifurcatii si trebuie sa urmati ramura principala. Inainte de bariera se afla un loc de parcare unde puteti lasa masina (45 de minute de mers cu masina). Continuati pe jos pe drumul forestier care duce in Cheile Rasnoavei (10 minute de mers pe jos). Continuand pe acest drum, veti vedea sectorul Bolovanul Prostului ce face parte din zone de escalada Cheile Rasnoavei (15 minute de mers pe jos). Mergeti mai departe si dupa cateva sute de metri veti observa pe partea stanga o poiana in panta (25 de minute de mers pe jos). Urmati hatasul in susul pantei pana ajungeti la extremitatea Sudica a falezei Postavaru (35 de minute de mers pe jos).

Echipare: Aceasta faleza este una din cele mai noi din Romania, prin urmare echiparea este conform standardelor moderne, cu spituri inox si topuri cu lant si inel. Toate traseele au fost amenajate de catre Titus Gontea.

Soare: Peretele este expus la soare toata ziua. Nu recomandam escalada pe timpul zileleor toride ale verii.

Ploaie: Pe timp ploios faleza se uda repede, insa la fel de repede se si usuca, datorita vantului.

Anotimpuri: Pe timpul verii, recomandam escalada doar de dimineata sau pe seara, deoarece peretele este direct expus soarelui. Primavara si toamna sunt anotimputile ideale pentru escalada in aceasta zona. In timpul zilelor insorite de iarna, puteti sa va bucurati de o vreme potrivita de escalada.

Fotografii Postavaru

Powered by Lideri

Window title

Window content