Lista trasee
21 Moldoveanu
Cunoscut si sub numele de "Rapelul Suspendat". Prima lungime scur..
Cunoscut si sub numele de "Rapelul Suspendat". Prima lungime scurta, debuteaza cu un diedru, dupa care traverseaza spre stanga pe sub un tavan. Regrupare incomoda. In a doua lungime continuam pe circa 30m in sus oblic stanga, pe pitoane bune. A treia lungime iarasi scurta, ne scoate prin escaldarea unei mici fete si a unui horn in regruparea comuna cu a treia regrupare din traseul "Sulfinelor". Ultimele trei lungimi de coarda ale celor doua trasee sunt comune. Lungimea a patra, lunga de circa 25m se desfasoara pe o fata spalata ce se ocoleste prin stanga. In lungimea a cincea, tot de 25m, urmeaza escalada de fata la liber pe gradul 5c, dupa care prindem un jgheab friabil, orientat oblic stanga. Regrupare la capatul superior al jgheabului. Ultima lungime urmareste o fisura in bavareza (piton cu cordelina), se trece o mica surplomba, dupa care se iese catre stanga. Ultima portiune pana in creasta nu mai pune nici un fel de probleme. Retragerea pe hatasul ce coboara pe panta impadurita din stanga.
22 Traseul 10
Traseul este un 7a dificil, catre 7a+. Prima sectiune este comuna..
Traseul este un 7a dificil, catre 7a+. Prima sectiune este comuna cu intrarea in "Moldoveanu", dupa care traseul continua in dreapta lui "Moldoveanu", de-a lungul unui diedru cu fisura.
23 Sulfinelor
Al doilea traseu de la stanga la dreapta, situat intre traseul "C..
Al doilea traseu de la stanga la dreapta, situat intre traseul "Cezar Manea" si "Surplombele de Aur". Prima lungime debuteaza cu o traversare usoara catre stanga (primul piton), dupa care continua pe o frumoasa fisura, urmata de o mica surplomba. Regrupam incomod deasupra surplombei. A doua lungime continua cu un horn urmat de o fisura ce surplombeaza usor, dupa care urmeaza pasajul cheie al traseului: o fisura larga fara asigurari, ce se escaladeaza la liber. Dupa ce trecem de fisura, traversam usor catre stanga si regrupam. In a treia lungime se escaladeaza o prima portiune usoara pana la un piton cu cordelina lunga. In acest loc facem o traversare dificila catre stanga folosind scaritele (in lipsa lor putem folosi cordelina drept scarita). Urmeaza regruparea (identica cu regruparea a treia din traseul "Moldoveanu". Ultimele trei lungimi ale celor doua trasee coincid, descrierea fiind detaliata la traseul "Moldoveanu".
Unul din cele mai renumite si solicitante trasee din Cheile Rasno..
Unul din cele mai renumite si solicitante trasee din Cheile Rasnoavei, ce se desfasoara pe o diferenta de nivel de 200m. Traseu friabil, cu caracter general surplombant. Accesul la baza traseului se face traversand micul podet de lemn din zona izvorului, dupa care urcam pe grohotis spre baza amfiteatrului format de peretele cu roca galben-maronie. O parte din asigurari au fost inlocuite de catre Mihai Atanasiu. Prima lungime de 30m se desfasoara pe o succesiunede fisuri urmate de o serie de portiuni surplombante. Regrupare in scarite. Prima lungime este amenajata pentru parcurgerea la liber, fiind cotata cu gradul 7c. A doua lungime debuteaza cu scurta coborare catre dreapta, dupa care se prinde linia unei fisuri. Regrupare comoda. A treia lungime reprezinta pasajul cheie. Se pleaca catre dreapta (atentie, deoarece catre stanga sunt cateva pitoane ce reprezinta o tentativa esuata) spre o fisura verticala cu pitoane slabe, urmata de o surplomba cu spituri (inainte surplomba se trecea folosind pene de lemn). In a patra lungime traversam diagonal dreapta pe un pasaj de escalada artificiala, urmat de un pasaj de escalada libera in bavareza. Regrupare comoda. Lungimea a cincea porneste catre dreapta, dupa care continua vertical cu escalada artificiala fragmentata de mici portiuni de escalada libera. Regrupare pe un tanc. Lungimea a sasea continua in acelasi stil cu lungimea anterioara. Spre finalul ei se iese pe o portiune de vegetatie catre brana unde regrupam comod. Aceasta brana este strabatuta de via ferrata descrisa mai jos. A saptea lungime continua pe linia unei fisuri, dupa care se traverseaza usor spre dreapta. Prindem o muchie. Din acest loc traseul pierde din inclinatie. Regrupare comoda. In ultima lungime traversam catre dreapta pentru a prinde un horn, dupa care urmeaza escalada la liber pana in creasta. Retragerea catre stanga, pe hatasul din padure, comun tuturor traseelor ce ies in creasta.
Traseu foarte vechi, nefrecventat. Nerecomandat. La baza sa se af..
Traseu foarte vechi, nefrecventat. Nerecomandat. La baza sa se afla un vopsit un patrat verde.
26 Via Ferrata
Amenajata de catre "Mihai Mindreanu". Accesul la baza traseului s..
Amenajata de catre "Mihai Mindreanu". Accesul la baza traseului se face traversand micul podet de lemn din zona izvorului, dupa care urcam grohotisul catre baza "Surplombelor de Aur". Ne orientam usor ascendent catre dreapta, spre creasta ce coboara din tancul din dreapta noastra imediat sub marele horn usor de reperat. Se urca pe sub horn pe creasta mai sus amintita, dupa care se iese vertical pe fata pana pe o brana. Pe aceasta brana traversam cate stanga impresionantul perete intersectand traseul "Surplombele de Aur" in regruparea in care se iese din lungimea a sasea. Traseul ia sfarsit in creasta. Ne retragem pe hatasul ce coboara prin padure catre stanga.
27 Cifra Sase
Traseul este situat in partea stanga a tancului din dreapta "Surp..
Traseul este situat in partea stanga a tancului din dreapta "Surplombelor de Aur". Trecand podetul de lemn de la izvor, urcam brana inierbata spre baza stancoasa a tancului vizibil in dreapta. Marcat cu cifra sase la baza. Portiunea inferioara fata cazuta, urmata in partea superioara de o fata surplombanta.
28 Cifra Sapte
Situat in extrema dreapta a tancului unde se afla traseul anterio..
Situat in extrema dreapta a tancului unde se afla traseul anterior. Marcat cu cifra sapte la baza. Acelasi caracter cu traseul din stanga, insa mai dur.
29 Bin Laden
La iesirea din chei, dupa aproximativ 100m, pe partea dreapta din..
La iesirea din chei, dupa aproximativ 100m, pe partea dreapta din aval spre amonte, intalnim un mic perete chiar in marginea drumului, perete pe care se afla traseul "Bin Laden". Intrare usoara, urmata de o fisura in bavareza, apoi de escalada de fata pe riglete. Se iese pe o mica brana in top.
Voturi si comentarii
Va rugam sa intrati in contul dvs. pentru a posta comentarii