50%
25%
20%
5%
45'
10'
**
***
***
*
60m
Calcar
Latitudine: 45.545437°N
Longitudine: 25.518073°E
Oras: Rasnov
Masiv: Postavaru
Punct plecare: Rasnov[ 45.593820 °N | 25.460223° E ]
Punct sosire: Cheile Rasnoavei[ 45.545437 °N | 25.518073° E ]
Rezumat: Cheile Rasnoavei sunt situate la circa 10 km de orasul Rasnov, in extremitatea Vestica a Masivului Postavaru. Peisalul este deosebit de pitoresc si prin urmare o multime de turisti viziteaza zona, in special in timpul verii. Puteti campa in zona, sau puteti innopta la una din nenumaratele pensiuni din zona. Pe partea stanga a paraului ce curge prin chei, in dreptul traseului Creasta Generalului se afla un izvor cu apa potabila. In afara de escalada, puteti practica bungee-jumping intr-una din cele mai inalte instalatii naturale de bungee-jumping din Estul Europei, sau puteti traversa Tiroliana ce se intinde intre cei doi peretei ce strajuiesc cheile.
Escalada: Traseele au un caracter intre escalada sportiva si alpinism. Cele mai multe din trasee au mai multe lungimi de coarda. Recomandam sa purtati casca de protectie, deoarece multe trasee au roca friabila. Roca este calcar, fiind caracterizata de fete, fisuri si surplombe.
Cum ajungem aici: Porniti din Brasov cu masina pe drumul national DN73 urmand indicatoarele catre Pitesti. Traversati orasul Rasnov si dupa cateva sute de metri dupa ce iesiti din Rasnov, urmati drumul secundar DN73A catre Bucuresti, via Paraul Rece. Dupa cativa kilometri veti vedea un indicator catre Cheile Rasnoavei. Conduceti pe drumul neasfaltat (marcat cu triunghi rosu) pana ajungeti la o bariera. Aveti grija, deoarece acest drum neasfaltat are cateva bifurcatii si trebuie sa urmati ramura principala. Inainte de bariera se afla un loc de parcare unde puteti lasa masina (45 de minute de mers cu masina). Continuati pe jos pe drumul forestier care duce in Cheile Rasnoavei (10 minute de mers pe jos).
Echipare: Majoritatea traseelor de alpinism sunt pe pitoane. In traseele alpine anumite sectiuni sunt echipate cu spituri. Traseele de escalada sportiva sunt pe spituri.
Soare: Datorita caracterului reliefului puteti gasi trasee insorite sau umbrite. O parte din traseele de escalada sunt umbrite de copaci, asa ca puteti escalada in umbra chiar si in zilele toride ale verii.
Ploaie: Pe timp ploios, peretii se uda repede, facand traseele impracticabile. Dupa indelungi perioade ploioase puteti gasi infiltratii inanumite trasee.
Anotimpuri: Vara si toamna sunt anotimpurile ideale pentru escalada in zona. Primavara devreme pot fi infiltratii pe anumite trasee. Nu recomandam escalada in timpul iernii.