Rock Climbing in Romania

Panou utilizator

Ultimele vizitate

Retele sociale

Cautare simpla

Harta

Detalii despre faleza Cascada Tamina5%


50%


45%


0%


25'


60'


***


***


***


*


60m
Calcar


Latitudine: 45.533622°N
Longitudine: 25.610620°E

Oras: Brasov
Masiv: Piatra Mare

Punct plecare: Tamina Parking[ 45.538960 °N | 25.588506° E ]
Punct sosire: Tamina Crag[ 45.533622 °N | 25.610620° E ]

Rezumat: Cascada Tamina, situata in Masivul Piatra Mare este una din cele mai noi faleze de escalada din Romania: primul traseu a fost amenajat in anul 2006. Canionul raului Tamina imparte faleza in doua parti distincte. Puteti parcurge canionul fara echipament specializat, facand uz de scarile (degradate) ce sunt amplasate in canion. Chiar inainte de a cobora la primul sector - Cascada - se afla un loc excelent de amplasat cortul, iar apa din rau este buna de baut. De la bariera de la intrarea in masiv (aflata langa drumul national DN1 ce trece prin Timisul de Sus), se ajunge la cascada in 45 de minute de mers pe jos

Escalada: Roca este calcar, predominand escalada de fata cu scurte portiuni surplombante. Traseele lungi si sustinute va vor fermeca prin varietatea si frumusetea lor.

Cum ajungem aici: Porniti cu masina din Brasov pe DN1 in directia Bucuresti. Dupa cativa kilometri veti ajunge in Timisul de Sus. Treceti de gara din Timisul de Sus, circa 500m. Chiar inainte ca drumul national sa faca o curba larga la dreapta, pe partea stanga veti vedea un drum forestier blocat de o bariera si un indicator turistic catre cascada Tamina. Parcati masina in micul loc de parcare de langa bariera (25 de minute de mers cu masina). De aici aveti doua optiuni: puteti merge pe drumul forestier care este mai usor, insa mai lung (o ora de mers pe jos) sau puteti urma poteca turistica marcata cu banda albastra, varianta mai abrupta, dar mai scurta (45 de minute de mers pe jos). Urmand poteca marcata cu banda albastra, dupa ce se iese din padure, luati-o la stanga (pe drumul forestier) si continuati circa 100m pana intalniti un panou turistic pe partea dreapta. Dupa o coborare abrupta veti ajunge la primele trasee din sectorul Cascada. Continuati coborarea pana ajungeti la rau. Traversati raul si urmati hatasul catre dreapta. Hatasul coteste catre stanga urmand un urcus abrupt prin padure pana sub sectorul Faleza Mare.

Echipare: Toate traseele sunt amenajate dupa standardele internationale, cu spituri inox si topuri cu lant si inel.

Soare: Fiind adapostita de copaci, baza falezei se afla permanent in umbra, facand din aceasta faleza una din cele mai potrivite pentru escalada in zilele toride ale verii. Partea superioara a traseelor care ies deasupra copacilor este expusa soarelui tot timpul zilei.

Ploaie: Dupa ploaie usoara puteti escalada multe din traseele surplombante adapostite de copaci. Cele mai multe trasee se usuca repede dupa ploaie.

Anotimpuri: Puteti practica escalada aici de primavara devreme paa toamna tarziu. Aceasta faleza este perfecta pentru zilele toride ale verii.

Fotografii Cascada Tamina

Lista sectoare

Detalii sector Trasee
Nume sector
17

Cascada

Powered by Lideri

Window title

Window content