Rock Climbing in Romania

Panou utilizator

Ultimele vizitate

Retele sociale

Cautare simpla

Harta

Detalii despre faleza Magura50%


40%


10%


0%


30'


30'


***


**


***


*


50m
Calcar


Latitudine: 45.524954°N
Longitudine: 25.311924°E

Oras: Zarnesti
Masiv: Piatra Craiului

Punct plecare: Gura Raului[ 45.547207 °N | 25.301324° E ]
Punct sosire: Magura Crag[ 45.524954 °N | 25.311924° E ]

Rezumat: Aceasta faleza este situata intr-o zona deosebit de pitoreasca, deasupra satului Magura.

Escalada: Aici esista doua sectoare. In sectorul Faleza Mica, situat intr-o sa, sunt cateva trasee scurte de dificultate medie, pe fata cazuta. Sectorul Faleza Mare este inca in curs de amenajare. Roca este calcar, predominand escalada de fata.

Cum ajungem aici: Pornind cu masina din centrul vechi al orasului Zarnesti, traversati orasul spre Sud-Vest pana cand ajungeti la cabana Gura Raului. Continuati sa conduceti pe drumul forestier, avand raul in stanga. Dupa ce treceti de o veche cariera de calcar, veti ajunge la Fantana lui Botorog. Imediat dupa acest izvor, drumul se bifurca. Luati-o pe drumul care face la stanga (marcat cu banda rosie), traversand raul pe un pod. Continuati sa conduceti pana cand ajungeti in satul Magura. Parcati masina in micul loc de parcare de langa biserica (30 de minute de condus). De aici, continuati pe jos pe drumul de tara ce coboara in panta lina. Pe stanga, in varful dealului de va zari faleza. Cand veti ajunge la o curba in ac de par catre dreapta, drumul se bifurca (10 minute de mers pe jos), luati-o pe drumul care face la stanga (marcat cu triunghi albastru), de-a lungul unei vai pitoresti, pana cand ajungeti la ultima casa (15 minute de mers). Chiar inainte de a ajunge la ultima casa, incepeti sa urcati panta catre stanga pe poteca ce serpuieste pe coasta dealului. Aveti grija, deoarece va trebui sa parasiti poteca marcata catre stanga, trecand pe langa un mic izvor, dupa care veti ajunge la sectorul Faleza Mare (30 de minute de mers).

Echipare: Spituri inox si topuri cu lant si inel. Cele mai multe trasee au fost echipate cu ocazia unui curs de amenajare a traseelor de escalada.

Soare: Datorita expozitiei catre Sud si pozitiei sale inalte, sectorul este insorit tot timpul.

Ploaie: Pe vreme ploioasa, stanca se uda repede, dar la fel de repede se si usuca datorita vantului.

Anotimpuri: Cel mai potrivita perioada pentru a escalada aici este de primavara pana toamna. Escalada in timpul iernii este imposibila din cauza probelmelor de acces.

Fotografii Magura

Lista sectoare

Detalii sector Trasee
Nume sector
Powered by Lideri

Window title

Window content