Rock Climbing in Romania

Panou utilizator

Ultimele vizitate

Retele sociale

Cautare simpla

Harta

Detalii despre faleza Sfanta Ana10%


70%


10%


10%


15'


10'


***


***


***


*


50m
Calcar


Latitudine: 45.359835°N
Longitudine: 25.524188°E

Oras: Sinaia
Masiv: Bucegi

Punct plecare: Peles Castle[ 45.355883 °N | 25.548617° E ]
Punct sosire: Sfanta Ana[ 45.359835 °N | 25.524188° E ]

Rezumat: Aceasta faleza se alfa intr-o zona foarte pitoreasca, la poalele Muntilor Bucegi. In poiana de langa faleza se afla si troita Sfanta Ana.

Escalada: Roca este calcar, iar traseele sunt caracterizate de escalada de fata su sectiuni surplombante.

Cum ajungem aici: Din centrul orasului Sinaia, porniti cu masina pe drumul ce duce la Castelul Peles. De la Castelul Peles continuati pe drumul asfaltat urmand indicatoarele catre Cota 1400. Dupa ce treceti de zona rezidentiala, veti vedea un indicator catre Poiana Stanii pe partea dreapta a drumului (15 minute de condus). Urmati acest indicator, continuand pe drumul forestier (marcat cu triunghi galben). Parcati masina pe marginea drumului. De aici, continuati pe jos pe drumul forestier (marcat cu triunghi albastru) circa 100 de metri, pana ajungeti al o bifurcatie cu un indicator spre Sfanta Ana (vopsit pe stanca). Aici va aflati la baza sectorului Furnica (10 minutede mers). Pentru a ajunge la celelalte sectoare, continuati pe ramura stanga a drumului forestier, trecand de o bariera ce blocheaza accesul auto.

Echipare: Asigurarile sunt foarte variate. Traseele vechi sunt echipate cu pitoane, ce au fost inlocuite partial cu spituri. Traseele noi sunt in intregime pe spituri.

Soare: Peretele are expozitie Sudica si este insorit incepand cu ora 10 pana la apus.

Ploaie: Pe timp ploios, peretele se uda repede, dar la fel de repede se si usuca, in special daca bate vantul. Dupa indelungi perioade ploioase, nu exista infiltratii.

Anotimpuri: Aici puteti practica escalada in conditii optime de primavara pana toamna. In timpul verii, climatul alpin face caldura soarelui suportabila.

Fotografii Sfanta Ana

Lista sectoare

Detalii sector Trasee
Nume sector
5

Troita

8

Brana

Powered by Lideri

Window title

Window content