Rock Climbing in Romania

Esti aici

Panou utilizator

Ultimele vizitate

Retele sociale

Cautare simpla

Harta

Detalii despre faleza Pietrele lui Solomon0%


75%


25%


0%


15'


3'


***


***


***


*


60m
Calcar


Latitudine: 45.619978°N
Longitudine: 25.558415°E

Oras: Brasov
Masiv: Postavaru

Punct plecare: Piata Sfatului[ 45.642191 °N | 25.588982° E ]
Punct sosire: Pietrele lui Solomon[ 45.619978 °N | 25.558415° E ]
Parcare: Pietrele lui Solomon[ 45.619978 °N | 25.558415° E ]

Rezumat: Faleza Pietrele lui Solomon, situata in partea de Sud a Brasovului este unul din locurile preferate de catre cei in cautarea unui loc placut in care sa-si petreaca sfarsitul de saptamana. In timpul verii puteti escalada trasee aflate in umbra, sau primavara devreme si toamna tarziu puteti gasi trasee insorite. Datorita micului parau ce curge prin chei si a celor cateva izvoare, Pietrele lui Solomon este un loc de campare ideal. Puteti ajunge la Pietrele lui Solomon in nu mai mult de 45 de minute pe jos din centrul orasului Brasov, sau cu masina in 15 minute.

Escalada: Roca este un calcar de buna calitate, iar escalada se desfasoara in cea mai mare parte pe fete verticale sau surplombante. Daca nu aveti partener de escalada, puteti exersa pe miscari de boulder in sectorul Traverseu.

Cum ajungem aici: Pentru a ajunge la Pietrele lui Solomon porniti cu masina din Piata Sfatului, inima Brasovului vechi. Continuati catre Piata Unirii pe strada George Baritiu, catre Sud-Vest. Din Piata Unirii continuati pe strada Capitan Ilie Birt iar apoi pe Vasile Saftu pana ajungeti in Piata Prundului. De aici continuati pe strada Pe Tocile iar apoi pe strada Invatatorilor pana ajungeti la un drum neasfaltat. Urmati acest drum de-a lungul raului (catre Sud-Vest) pana ajungeti la un loc de parcare spatios unde trebuie sa lasati masina (15 minute de condus). De aici contiuati pe jos pe drumul care va va duce la Pietrele lui Solomon (3 minute de mers pe jos).

Echipare: Cele mai multe trasee au fost reamenajate cu spituri noi (in vara anului 2008 de catre Titus Gontea). Totusi, in unele trasee de escalada veti gasi pitoane, iar in traseele cu caracter de alpinism veti gasi un amestec de spituri si pitoane.

Soare: Datorita caracterului reliefului (chei) veti gasi trasee umbrite in timpul verii sau insorite primavara devreme sau toamna tarziu.

Ploaie: Puteti parcurge cateva trasee in sectoarele Traverseu si Brana pe ploaie usoara. Dupa lungi perioade de ploaie va trebui sa asteptati ca infiltratiile sa se usuce pe anumite trasee.

Anotimpuri: Puteti practica escalada incepand cu primavara devreme pana toamna tarziu si puteti gasi trasee umbrite sau insorite, dupa cum doriti. Nu recomandam escalada in timpul iernii, din cauza infiltratiilor.

Fotografii Pietrele lui Solomon

Lista sectoare

Detalii sector Trasee
Nume sector
13

Cariera

5

Grota

18

Brana

Powered by Lideri

Window title

Window content