Rock Climbing in Romania

Panou utilizator

Ultimele vizitate

Retele sociale

Cautare simpla

Harta

Detalii despre faleza Belvedere - Paraul Rece0%


100%


0%


0%


15'


15'


***


***


***


*


60m
Calcar


Latitudine: 45.503427°N
Longitudine: 25.507336°E

Oras: Predeal
Masiv: Bucegi

Punct plecare: Cabana Belvedere[ 45.503841 °N | 25.507081° E ]
Punct sosire: Belvedere Crag[ 45.505213 °N | 25.502174° E ]

Rezumat: Faleza Belvedere este situata intre Predeal si Paraul Rece, in apropierea cabanei Belvedere. Se poate ajunge cu masina foarte usor la cabana, iar de aici in 15 minute de mers pe jos sunteti la baza falezei.

Escalada: Roca este un calcar solid, cu pereti intre 10 si 60 de metri inaltime. Sectorul din partea stanga este umbrit de copaci, fiind ideal pentru escalada in timpul zileleor toride de vara. Sectoarele central si cel din dreapta sunt mult mai inalte si sunt insorite tot timpul zilei.

Cum ajungem aici: Pentru a ajunge la faleza Belvedere, porniti cu masina din Predeal pe drumul national DN1 in directia Bucuresti. Chiar inainte de a traversa podul peste calea ferata, faceti la dreapta spre statiunea Paraul Rece, pe drumul secundar DN73A. Inainte de a intra in statiunea Paraul Rece, faceti la stanga pe drumul forestier ce duce la cabana Belvedere. Parcati masina chiar langa cabana (15 minutes de condus). Din parcare, urcati panta din spatele cabanei pe hatasul usor vizibil pana ajungeti la un drum forestier (5 minute de mers pe jos). Continuati la dreapta pe acest drum forestier circa 200m pana cand veti vedea o poteca ce face usor la stanga. Urmati aceasta poteca ce merge pe linia crestei. Chiar inainte ca panta sa devins abrupta, veti observa un hatas ce coboara in padure spre stanga (10 minute de mers). Continuati pe acest hatas ce coteste la dreapta, urcand in panta lina catre baza falezei (15 minute de mers).

Echipare: Cele mai multe trasee sunt echipate cu ancore chimice si spituri. Asigurarile vechi au fost inlocuite, dar sunt inca trasee in care veti gasi spituri ruginite sau pitoane. Reamenajarea este in curs de desfasurare.

Soare: Peretele este insorit incepand cu amiaza pana la apus. Faleza are expozitie Sud-Vestica.

Ploaie: Cand ploua, faleza se uda repede, ingreunand conditiile de escalada. Dupa indelungi perioade ploioase, sectorul din stanga se usuca greu din cauza infiltratiilor si a umbrei copacilor.

Anotimpuri: Puteti escalada aici in conditii optime de primavara devreme pana toamna tarziu. Prin pozitia sa in vecinatatea Muntilor Bucegi, faleza Belvedere este un loc potrivit de escalada chiar si in zilele toride ale verii.

Fotografii Belvedere - Paraul Rece

Lista sectoare

Detalii sector Trasee
Nume sector
Powered by Lideri

Window title

Window content