Rock Climbing in Romania

Panou utilizator

Ultimele vizitate

Retele sociale

Cautare simpla

Harta

Detalii despre faleza Valea Sipotelor20%


60%


20%


0%


15'


90'


***


***


***


*


60m
Calcar


Latitudine: 45.558713°N
Longitudine: 25.649053°E

Oras: Brasov
Masiv: Piatra Mare

Punct plecare: Dambul Morii[ 45.594751 °N | 25.637019° E ]
Punct sosire: Valea Sipotelor[ 45.558713 °N | 25.649053° E ]

Rezumat: Aceasta faleza noua a fost deschisa de Dan Cristolovean in vara anului 2010 cu ocazia concursului de escalada Piatra Mare Climbing Open. Puteti innopta intr-una din multele pensiuni de la DAmbul Morii sau puteti campa in aproipierea falezei, insa aveti grija unde stocati mancarea deoarece ursii nu sunt deloc sfiosi.

Escalada: Majoritatea traseelor sunt verticale, cu inaltimi intre 10 si 30 de metri. Caracterul traseelor este variat, predominand escalada de fata sau fisuri de-a lungul unor linii ce va vor inspira.

Cum ajungem aici: Porniti cu masina din Brasov pe drumul national DN1 in directria Bucuresti. Dupa cativa kilometri de la iesirea din Brasov, pe partea stanga veti vedea cabana Dambul Morii. Faceti la stanga, traversand Raul Timis pe un mic pod, si imediat faceti la dreapta in micul loc de parcare asfaltat (15 minute de condus). Din locul de parcare continuati pe jos pe drumul ce duce catre Masivul Piatra Mare pe poteca turistica marcata cu banda galbena ce trece prin canoinul Sapte Scari (40 min). Podetele din canionul Sapte Scari nu sunt sigure, de aceea recomandam poteca ce ocoleste canoinul (marcata cu buloina rosie). Dupa ce treceti de canion, continuati pe poteca marcata cu banda galbena pana ce panta devine mai abrupta (70 min). Veti vedea pe partea stanga doua turnuri (primul din ele caracterizat de o prabusire masiva, in care calcarul are culoarea galbuie). Pentru a evita urcusul neplacut al grohotisului, urmati poteca pana ce ajungeti sub al doilea turn, dupa care urcati panta abrupta din stanga pana ajungeti la faleza (90 min).

Echipare: Toate traseele sunt echipate corespunzator cu spituri si topuri cu lant si inel, stilul de echipare friendly bolting pe care il veti gasi aici, fiind inspirat de recomandarile de echipare ale traseelor din Kalymnos.

Soare: Turnul Mare si Turnul Mic sunt orientate catre Est si sunt insorite in timpul diminetii. Sectorul Mytos este orientat catre Vest, iar soarele bate pe perete pana seara.

Ploaie: Pe timp ploios, peretii se uda repede si nu sunt recoamdati pentru escalada.

Anotimpuri: Puteti escalada aici din primavara pana toamna, dar cel mai indicat anotimp este vara.

Fotografii Valea Sipotelor

Lista sectoare

Detalii sector Trasee
Nume sector
6

Mytos

Powered by Lideri

Window title

Window content