Rock Climbing in Romania

Panou utilizator

Ultimele vizitate

Retele sociale

Cautare simpla

Harta

Detalii despre faleza Valea Chiva40%


50%


10%


0%


15'


35'


***


**


***


*


50m
Calcar


Latitudine: 45.583424°N
Longitudine: 25.654799°E

Oras: Brasov
Masiv: Piatra Mare

Punct plecare: Dambul Morii[ 45.594751 °N | 25.637019° E ]
Punct sosire: Valea Chiva Crag[ 45.583424 °N | 25.654799° E ]

Rezumat: Faleza este situata in Masivul Piatra Mare, pe Valea Chiva. Puteti dormi in mica grota din spatele peretelui cu trasee. Apa potabila se gaseste in raul ce curge prin vale.

Escalada: In peretele calcaros al acestei faleze exista doua sectoare: primul sector are cateva trasee lungi in care predomina escalada de fata, in timp ce al doilea sector, aflat in umbra, are cateva trasee surplombante. Traseele nu sunt parcurse des, ptin urmare pot necesita curatare.

Cum ajungem aici: Porniti cu masina din Brasov pe drumul national DN1 in directria Bucuresti. Dupa cativa kilometri de la iesirea din Brasov, pe partea stanga veti vedea cabana Dambul Morii. Faceti la stanga, traversand Raul Timis pe un mic pod, si imediat faceti la dreapta in micul loc de parcare asfaltat (15 minute de condus). Din locul de parcare continuati pe jos pe drumul ce duce catre Masivul Piatra Mare. Veti ajunge la podul peste Raul Sipoaia unde sunt cateva marcaje turistice (5 minute de mers). Nu traversati raul, ci continuati la stanga pe drumul neasfaltat. Continuati pe acest drum pana treceti de ultimele pensiuni de pe partea stanga pana ajungeti la o rascruce. Continuati pe drumul din dreapta, trecand raul pe un mic pod (10 minute de mers). Urmati drumul (avand raul in stanga) pana ajungeti intr-o poiana si o alta rascruce de drumuri (25 de minute de mers). Urmati drumul catre stanga. Dupa cateva sute de metri, inainte ca drumul sa se termine, pe panta din stanga, in padure, puteti zari faleza (30 de minute de mers). Urcati panta din stanga si veti ajunge la baza peretelui (35 de minute de mers).

Echipare: Spituri vechi si ruginite. In topuri veti gasi cate doua spituri consolidate cu cordelina si carabiniere cu filet.

Soare: Sectorul principal este orientat catre Sud si este insorit toata ziua, pe cand sectorul La Umbra este umbrit de coroana arborilor.

Ploaie: Pe timp ploios, sectorul principal se uda repede, dar la fel de repede se si usuca. Sectorul La Umbra se usuca mai greu dupa indelungi perioade de ploaie.

Anotimpuri: Puteti practica escalada de primavara pana toamna. Escalada insectorul principal poate fi insuportabila in timpul zilelor toride de vara.

Fotografii Valea Chiva

Lista sectoare

Detalii sector Trasee
Nume sector
Powered by Lideri

Window title

Window content