Rock Climbing in Romania

Panou utilizator

Ultimele vizitate

Retele sociale

Cautare simpla

Harta

Detalii despre faleza Prapastia Ursului20%


50%


20%


10%


15'


55'


***


***


***


*


70m
Calcar


Latitudine: 45.567799°N
Longitudine: 25.647683°E

Oras: Brasov
Masiv: Piatra Mare

Punct plecare: Dambul Morii[ 45.594751 °N | 45.594751° E ]
Punct sosire: Prapastia Ursului[ 45.567799 °N | 25.647683° E ]

Rezumat: Aceasta faleza de escalada este una din cele mai vechi si cunoscute dinvecinatatea Brasovului. Puteti campa chiar sub perete sau puteti face bivuac intr-una din cele doua grote.

Escalada: Veti gasi aici trasee de escalada, trasee cu caracter alpin si trasee de dry-tooling. Peretele de calcar prezinta o mare diversitate de trasaturi: fete compacte, fisuri, hornuri si surplombe impresionante. Traseele sunt lungi si cele mai multe din ele au doua lungimi de coarda.

Cum ajungem aici: Porniti cu masina din Brasov pe drumul national DN1 in directria Bucuresti. Dupa cativa kilometri de la iesirea din Brasov, pe partea stanga veti vedea cabana Dambul Morii. Faceti la stanga, traversand Raul Timis pe un mic pod, si imediat faceti la dreapta in micul loc de parcare asfaltat (15 minute de condus). Din locul de parcare continuati pe jos pe drumul ce duce catre Masivul Piatra Mare pe poteca turistica marcata cu banda galbena ce merge catre canoinul Sapte Scari. Chiar inainte de a ajunge la canion, veti vedea pe partea stanga o casa de lemn abandonata (40 de minute de mers). Imediat dupa aceasta casa, dar inainte de a intra in canion, veti face la stanga, travesrand raul pe un mic podet de lemn. Continuati in urcus moderat, pe aceasta poteca marcata cu banda rosie ce duce catre cabana si apoi varful Piatra Mare prin Prapastia Ursului. Imediat ce poteca coteste la stanga, panta devine mai abrupta. Urcati aceasta portiune abrupta dar scurta si ati ajuns la baza Prapastiei Ursului, un perete cu o inaltime impresionanta (55 de minute de mers).

Echipare: Traseele de escalada sportiva (dar si anumite trasee cu caracter alpin) sunt echipate cu spituri si lanturi cu inel in topuri.

Soare: Faleza este orientata catre Sud si este insorita in tot timpul zilei, dar climatul alpin, face atenueaza caldura soarelui, facand escalada posibila chiar si in zilele toride.

Ploaie: Pe timp ploios, fetele cazute se uda repede, dar puteti parcurge cateva trasee ce pornesc din grota ce se afla in sectorul Creasta Frumoasa. Dupe perioade lungi de ploaie, peretele se usuca repede.

Anotimpuri: Escalada se poate practica in toate cele patru anotimpuri, atat timp cat zilele sunt insorite.

Fotografii Prapastia Ursului

Lista sectoare

Detalii sector Trasee
Nume sector
10

Grota

Powered by Lideri

Window title

Window content