Rock Climbing in Romania

Esti aici

Panou utilizator

Ultimele vizitate

Retele sociale

Cautare simpla

Harta

Detalii despre faleza Tampa35%


35%


30%


0%


45'


***


***


***


**


60m
Calcar


Latitudine: 45.632914°N
Longitudine: 25.590752°E

Oras: Brasov
Masiv: Postavaru

Punct plecare: Piata Sfatului[ 45.642191 °N | 25.588982° E ]
Punct sosire: Sector Belvedere[ 45.632914 °N | 25.590752° E ]

Rezumat: Muntele Tampa domina orasul Brasov cu inaltimea sa impresionanta. Muntele Tampa este situat in imediata apropiere a centrului vechi si puteti ajunge pe varf cu telecabina sau pe jos, in nu mai mult de 45 de minute, pe oricare din multele poteci turistice marcate.

Escalada: Roca este un calcar solid, cu o mare diversitate de prize, de la buzunare de un deget sau doua degete, pana la fisuri largi. Calcarul din zona de fata cazuta are o culoare cenusiu-albastruie iar aderenta este excelenta.

Cum ajungem aici: Pentru a ajunge la Sector Belvedere, pornim pe jos din Piata Sfatului, din inima Brasovului medieval. Din Piata Sfatului ne indreptam spre Poarta Schei, pe Strada George Baritiu spre Sud-Vest, iar apoi continuam pe strada Sirul Beethoven catre Sud (timp total de mers pe jos 5 min). Urmam apoi aleea Tiberiu Brediceanu spre Sud, care ne va conduce la complexul sportiv Olimpia (timp total de mers pe jos 10 min). De aici va trebui sa mergem spre Sud pe o poteca marcata (banda albastra), pe sub liziera padurii. Urmam poteca marcata cu banda albastra pana cand ajungem intr-o poiana unde facem la stanga in padure (timp total de mers pe jos 20 min). Incepem sa urcam usor dealul urmand poteca, iar dupa cateva serpentine vom ajunge la o rascruce (timp total de mers pe jos 25 min). Facem la stanga dupa care vom intalni o alta rascruce (timp total de mers pe jos 30 min). De aici, nu o luam nici la dreapta, nici la stanga, ci urmam poteca nemarcata dintre cele doua poteci marcate. Urcam primii bolovani, iar apoi urmam poteca nemarcata ce serpuieste printre pini si fagi. Vom urca o mica portiune stancoasa inainte de a ajunge la baza falezei (timp total de mers pe jos 45 min).

Echipare: In prezent, traseele sunt amenajate dupa standardele internationale. Cele mai multe trasee sunt echipate cu spituri inox si in top au lant cu inel, cu exceptia catorva trasee care sunt inca echipate cu pitoane sau spituri artizanale.

Soare: Sectorul Belvedere are orientare SV si este insorit incepand de la pranz pana la apus.

Ploaie: Pe timp ploios, faleza se uda repede, dar la fel de repede se si usuca, in special cand bate vantul.

Anotimpuri: In timpul verii, cand peretele este direct expus soarelui, recomnadam escalada doar dimineata sau seara. In timpul iernii, daca soarele straluceste si nu bate vantul, escalada este posibila chiar in tricou.

Fotografii Tampa

Lista sectoare

Detalii sector Trasee
Nume sector
0

Grota

Powered by Lideri

Window title

Window content