Rock Climbing in Romania

Esti aici

Panou utilizator

Ultimele vizitate

Retele sociale

Cautare simpla

Harta

Detalii despre aria Baile Herculane

Rezumat: Baile Herculane, statiune montana in Judetul Caras Severin, sunt situate pe Valea Cernei, intre crestele Muntilor Cerna si Mehedinti, la 19 km de Orsova. Asezarea are o istorie veche de 2000 de ani, fiind fondata de romani, ce au descoperit valoarea efectului curativ a izvoarelor cu apa minerala termala din regiune. In prezent, statiunea este una din cele mai faimoase din Romania, renumita pentru cele 18 izvoare cu apa minerala termala, folosite la tratamentul impotriva afectiunilor reumatice, neurologice, ginecologice, dermatologice si cardiovasculare.

Escalada: Localizarea privilegiata pe pitoreasca vale a Cernei, la poalele Muntilor Cernei si Mehedinti, fac din Baile Herculane un loc perfect pentru cei in cautarea aventurilor montane. Cele doua masive ofera un mare numar de spectaculoase trasee de alpinism si escalada.

Cum ajungem aici: Pentru cei ce calatoresc cu masina, accesul rutier se face din DN 6 (E 70) ce leaga zona de Sud-Vest a Romaniei de Bucuresti. In cazul in care calatoriti cu trenul, calea ferata internationala Bucuresti -Timisoara -Budapesta are statie in Baile Herculane. Cele mai apropiate aeroporturi sunt in Caransebes (80 km), Craiova (160 km) si Timisoara (170 km, aeroport international).

Cazare: Fiind o recunoscuta statiune balneo-climaterica, veti gasi nenumarate posibilitati de cazare atat in centrul statiunii, cat si in zonele periferice. Pentru cei ce doresc sa innopteze la cort, campingul "Flora" este o buna alegere. Alte campinguri sunt situate in amonte pe Valea Cernei.

Unde mancam: Sunt nenumarate restaurante si bistro-uri in Baile Herculane, insa din pacate nici unul din ele nu exceleaza prin calitatea mancarurilor. Daca aveti totusi astfel de "pretentii", va recomandam mai degraba restaurantele hotelurilor din statiune. Cu toate acestea, daca sunteti dispusi sa mergeti 13 km cu masina in amonte pe valea Cernei, restaurantul Dumbrava cu siguranta va sattisface si cele mai exigente gusturi in privinta mancarurilor romanesti.

Ce vedem: Centrul vechi al Bailor Herculane este un adevarat muzeu arhitectural in aer liber. "Baile lui Hercule (Ad aquas Herculi Sacras)", dupa cum era cunoscuta asezarea pe acele vremuri, erau dedicate semizeului roman Hercule si au avut continuitate pana in zilele noastre. Ruinele termelor si templelor romane pot fi admirate si acum. Insa daca doriti sa va bucurati de cadrul natural, atunci Cascada Vanturatoarea sau Cheile Pecinisca sunt va vor fermeca prin ineditul peisajului.

Clima: Climatul bland cu influente mediteraneene si inalta concentratie de ioni negativi din aer, au efecte benefice asupra organismului uman. Baile Herculane este destinatia perfecta nu doar pentru cei ce cauta un loc de tratament si recuperare, ci si pentru iubitorii de natura, ce vor gasi aici nenumarate posibilitati de a-si petrece timpul.

Lista faleze

Timp de mers Ploaie Soare Trasee Sectoare Tipuri trasee
Nume faleza


NO


NO
23 4

Amfiteatrul20'


10'
113 12

Cariera25'


15'
2 1

Cascada Pecinisca15'


15'
24 5

Cheile Pecinisca15'


15'
11 2

ColibriNO


NO
14 2

Crucea Alba20'


NO
14 2

Faleza15'


NO
10 1

Izvorul Munk10'


10'
25 5

MagnoliaNO


NO
36 5

Peretele Soimului5'


NO
57 6

Roman15'


NO
9 2

Scorpioni

Powered by Lideri

Window title

Window content