Rock Climbing in Romania

Esti aici

Panou utilizator

Ultimele vizitate

Retele sociale

Cautare simpla

Harta

Detalii despre faleza Cariera din Sinaia



75%


20%


0%


0%


15'


60'


***


**


***


*


50m
Calcar


Latitudine: 45.375378°N
Longitudine: 25.529023°E

Oras: Sinaia
Masiv: Busteni

Punct plecare: Castelul Peles[ 45.355883 °N | 25.548617° E ]
Punct sosire: Cariera din Sinaia[ 45.375378 °N | 25.529023° E ]

Rezumat: Flaeza este situata in apropierea unei foste cariere de calcar, intre Sinaia si Poiana Tapului.

Escalada: Roca este un calcar de culoare gri, cu o aderenta excelenta. Traseele sunt foarte usoare, ideale pentru incepatori. Chiar si cataratorii mai experimentati nu se vor plictisi aici datorita vederii panoramice asupra Vaii Prahovei.

Cum ajungem aici: Din centrul orasului Sinaia, porniti cu masina pe drumul ce duce la Castelul Peles. De la Castelul Peles continuati pe drumul asfaltat urmand indicatoarele catre Cota 1400. Dupa ce treceti de zona rezidentiala, la prima curba in ac de par, luati-o la dreapta pe un drum forestier (marcat cu banda albastra) pentru inca 150 de metri pana cand ajungeti in firul Raului Peles. Aici parcati masina (15 minute de condus). Din locul de parcare continuati pe jos pe drumul forestier circa 150 de metri catre Nord-Est pana ajungeti la o rascruce (5 minute de mers). Ramura stanga a drumului este blocata de o bariera. Urmati aceasta ramura catre Nord, pe curba de niv el pentru circa 5 km, pana cand ajungeti la un drum forestier ce face la stanga (45 de minute de mers). Continuati pe acest drum (curba in ac de par la stanga), ce duce la baza unei vechi cariere de calcar (50 de minute de mers). Continuati sa mergeti, avand cariera in partea dreapta. Imediat ce treceti de cariera, pe partea dreapta, veti observa o poteca cu scari de lemn (degradate) ce va vor conduce la baza traseelor (60 minute de mers).

Echipare: Spituri si ancore chimice. Topurile sunt de regula doua ancore chimice neconsolidate, sau un spit singular.

Soare: In timpul verii , datorita expozitiei Sudice, recomandam escalada la aceasta faleza doar de dimineata sau dupa-amiaza tarziu.

Ploaie: Datorita caracterului de fata cazuta roca se uda repede, dar daca bate vantul, se usuca la fel de repede.

Anotimpuri: Anotimpurile ideale sunt primavara si toamna. Vara este extrem de cald, iar iarna sunt infiltratii din cauza topirii zapezilor.

Lista sectoare

Detalii sector Trasee
Nume sector
Powered by Lideri

Window title

Window content