Rock Climbing in Romania

Panou utilizator

Ultimele vizitate

Retele sociale

Cautare simpla

Harta

Detalii despre faleza Costila



30%


60%


10%


0%


80'


**


***


***


*


60m
Conglomerat


Latitudine: 45.431041°N
Longitudine: 25.501198°E

Oras: Busteni
Masiv: Bucegi

Punct plecare: Caminul Alpin[ 45.422274 °N | 25.534229° E ]
Punct sosire: Costila[ 45.431041 °N | 25.501198° E ]

Rezumat: Situata in zona inferioara a abrupturilor Muntilor Bucegi, zona Costila gazduieste atat trasee de alpimism cat si de escalada sportiva. Puteti innopta la refugiul Costila. La 15 minute distanta de refugiu exista un mic izvor cu apa potabila.

Escalada: Traseele clasice au doar cateva lungimi de coarda, fiind ideale pentru initierea in universul alpinismului. Roca este conglomerat, ceea ce face escalada deosebit de interesanta, cu alveole superficiale si pietre incastrate.

Cum ajungem aici: Pornind din gara orasului Busteni, luati-o spre Nord pe strada principala. Dupa cateva sute de metri, luati-o la stanga pe strada Valea Alba pe care continuati pana cand ajungeti la Caminul Alpin (20 de minute de mers). De la Caminul Alpin continuati pe poteca turistica marcata cu triunghi rosu, poteca ce duce la Varful Omu prin Valea Cerbului. Curand veti ajunge la o bifurcatie (40 de minute de mers). Poteca marcata ce duce la Varful Omu prin Valea Cerbului continua pe curba de nivel catre dreapta, insa dvs. trebuie sa prindeti hatasul marcat abia vizibil cu triunghi galben, hatas ce continua spre stanga, pe malul geografic stang al Vaii Albe. Mergeti pe acest hatas pana cand ajungeti intr-un luminis (60 de minute de mers). Dupa cetreceti de acest luminis, veti ajunge la un mic izvor amenajat (65 de minute de mers). Continuati sa urcati panta, dipa care hatasul o ia la dreapta pe curba de nivel (70 de minute de mers). Dupa traversari succesive ale vailor de abrupt ce se lasa din stanga, veti ajunge la albia stancoasa a Vaii Costilei. Pe cealalta parte a vaii veti zari refugiul Costila (80 de minute de mers). Traseele de alpinism si escalada se afla pe cele doua tancuri care strajuiesc valea, Tancul Mic si Tancul Ascutit.

Echipare: Traseele clasice sunt pe pitoane, dar sunt si cateva din ele ce au fost reechipate cu ancore chimice sau spituri. Traseele de escalada sportiva sunt pe spituri.

Soare: Cele doua tancuri au expozitie Sud-Estica si sunt insorite pana spre dupa-amiaza. Datorita climatului alpin, escalada in aceasta zona este o placere chiar si in zilele toride ale verii.

Ploaie: Pe timp ploios roca se uda repede, dar se usuca la fel de repede datorita vantului.

Anotimpuri: In Costila puteti practica alpinismul sau escalada sportiva tot timpul anului, insa vara si toamna sunt anotimpurile ideale.

Fotografii Costila

Lista sectoare

Detalii sector Trasee
Nume sector
Powered by Lideri

Window title

Window content